HIIT / Nike Training Club

Met Lars Schuijling!

Step

Janneke is AALO Master Trainer en performt vaak op nationale en internationale conventies. Janneke staat bekend om haar technisch hoogwaardige workouts, logische opbouw en hoog fun gehalte! De les bevat te gekke muziek en direct toepasbare ‘ready 2 steal’ choreo. Een niet te missen workout dus!

Step V2 Step 2 Tha Beat

Larz sluit deze Solid Sound Conventie specialer af dan ooit en brengt weer een overgetelijke les voor iedereen die van steppen houdt. Een afsluitende knaller en een ALL LEVEL Step V2 die je niet wilt missen, met een overgetelijke finale, NEW Solid Sound Beats en natuurlijk zijn magische #larzenergy!

Lets Step & Lets do this!!

Yin Yoga

Deze workshop geeft je inzicht en een beleving in Yin Yoga. Bij Yin Yoga verloopt alles langzaam en rustig, het bevat elementen van mindfulness en meditatie. Bij Yin blijf je relatief lang in een houding en daardoor bereik je niveaus in je lichaam die voorbij de spieren gaan, zoals fascia. Het zorgt ervoor dat je ook in de diepere lagen van je lichaam flexibiliteit ontwikkelt, waardoor de ‘flow van chi’ wordt bevorderd en eventuele energetische blokkades worden opgeheven.

Je leert je verder bewust te zijn van het moment en de tijd te nemen voor je lichaam en je gevoel. Yin is de tegenhanger en daarom een goede aanvulling op Yang-yogavormen zoals Poweryoga of Asthanga. Yin Yoga is ook een goede combinatie met Yang-sporten, zoals: fitness, fietsen of hardlopen. Door zowel Yin(g) als Yang te beoefenen houd je je lichaam en geest in balans.

Yoga Academie AALO is geaccrediteerd door de internationale overkoepelende Yoga federatie ‘Yoga Alliance’.

Kickboxing

Kickboksen is hot en steeds meer mensen willen op recreatieve wijze genieten van deze effectieve trainingsvorm. AALO bracht samen met UFW in 2015 een uniek concept op de markt die kickboksen toegankelijk maakt voor een brede doelgroep, een hoge belevingswaarde heeft en perfect past binnen de fitnesscultuur. Je traint als een kickbokser, maar dan zonder het sparren en/of lichaamscontact.

Functional KettleBell

Trainen met een kettlebell is een van de effectiefste trainingsvormen, mits je de kettlebell op de juiste manier gebruikt. Te vaak wordt een kettlebell nog gebruikt voor oefeningen die ook kunnen worden gedaan met een halter of dumbell. Dat is zonde, want met een kettlebell kun je zoveel meer. Tegelijkertijd schuilt hierin ook het gevaar. Als een kettlebell op een verkeerde manier wordt gebruikt, is de kans op een blessure of letsel groot. Het is dus noodzakelijk dat het materiaal op de juiste manier en met de juiste techniek wordt gebruikt. Als trainer moet je immers ook nog eens het goede voorbeeld geven tijdens de kettlebell workout.

Cycle Expert

Cycle Expert is een uniek Cycling programma speciaal ontwikkeld voor AALO opleidingen. In deze workout ervaar je de ‘eindvorm’ van dit programma. Kenmerkend van het programma is het trainen op hartslag in de meest ultieme vorm en technisch fietsen, maar ook beleving, fun en passie! Schrijf je in en ervaar wat het is om een unieke freestyle cycling workout te volgen.